dilluns, de març 03, 2008

NEOBARÒMETRE

El proper diumenge 9 de març es celebren eleccions generals. Tots som lliures d’anar a votar o no anar-hi. Jo crec que s’hi ha d’anar; en primer lloc perquè les opcions són moltes i també es pot votar en blanc si cap opció ens satisfà, en segon lloc perquè moltes persones van lluitar per aconseguir un dret tan elemental com el dret a vot i finalment, perquè no fer-ho és sinònim d'invisibilitat electoral (és un error pensar que no votar vol dir expressar desacord, ja que el No vot pot ser degut a moltes raons: passotisme, desconeixement, queixa, manca de recursos....)

En tot cas, el que està clar és que si es vota, a més informació, més arguments per decidir. Diumenge, al col·legi electoral, tindrem sobre la taula un seguit de llistes amb noms propis de candidats gironins que es presenten per la circumscripció de Girona. No hem d'oblidar quelcom tant elemental com que el nom d’en Zapatero, en Rajoy o en Llamazares només encapçala les llistes de Madrid, o que el d'en Ridao, en Duran, la Chacón o l'Herrera les de Barcelona

Des de Neòpolis ens va semblar interessant conèixer a fons com són els caps de llista de les candidatures que es presenten a Girona, ja que són qui haurà de representar els interessos del nostre territori al Congrés de Diputats; per això vam enquestar directament als caps de llista de les 5 principals formacions que es presenten a la demarcació (aquelles que van obtenir més d'un 3% dels vots de la circumscripció, llindar mínim per tenir dret al repartiment d'escons). L’estudi l’hem batejat com a NEOBARÒMETRE. Preguntem als candidats coses tan concretes com el sou, els metres del seu habitatge, el nivell d’ús del català, la seva professió o els llibres que llegeixen... (en total, 40 preguntes)

Us animo a consultar els resultats de la recerca visitant el web de Neòpolis

També trobareu els resultats resumits si llegiu la notícia que va publicar el Diari de Girona aquest dissabte dia 1 de març. Desitjo que la informació sigui del vostre interès.